DE –> PEDOKNUFFELAAR

‘Filie’ komt van houden van. Soms staat het voorop, zoals bij filantroop, iemand die van de mensheid houdt, of filatelist, iemand met een bovengemiddelde liefde voor postzegels. Maar meestal komt het object van de liefde eerst: de francofiel houdt van Frankrijk, de cinefiel van films, de heterofiel van het andere geslacht (heteros: verschillend), de homofiel van hetzelfde (homoios: gelijk).

BIJBEL EN WETBOEK

WikiPedia noemt homofiel ‘ouderwets’ en volgens Van Dale betekent ‘homofiel’ gewoon ‘homoseksuele man’. Kennelijk wordt het onderscheid tussen liefde en seks als achterhaald beschouwd. Niet iedereen ziet dit zo. Kerkelijke gezagsdragers die moeite hebben met homoseksualiteit, bijvoorbeeld, zeggen: homofilie mag, maar homoseksualiteit niet.

Christelijk-belijdende homo’s die geen conflict met hun kerk willen, beloven dus dat zij hun liefdesrelatie niet seksueel zullen consumeren. In de praktijk gaan homoliefde en homoseks meestal wel degelijk hand in hand, vandaar dat we tegenwoordig dus ‘homoseksueel’ zeggen in plaats van ‘homofiel’.

Bij  pedoseksualiteit wordt het ingewikkelder. In dat geval staat tussen liefde en lust niet alleen de bijbel, maar ook het wetboek: seks met een minderjarige is strafbaar.

SEKS OF LIEFDE?

In het Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DMS), het handboek van de psychiatrie, werd homofilie in 1974 gepromoveerd van ‘afwijking’ (‘parafilie’) naar ‘geaardheid’ – dezelfde status als heterofilie. Pedofielen willen ook graag zo geclassificeerd worden, maar buiten hun eigen kring is daar weinig animo voor. De inherente ongelijkwaardigheid van een pedoseksuele relatie vormt een onoplosbaar ethisch probleem. Maar, zeggen pedofielen, dit gaat niet over seks, die gaat over liefde, en daar kan niets tegen zijn.

Het ‘Kinderbevrijdingsfront’ deelde onlangs tijdens Amsterdam Pride flyers uit: ‘De pride community moet ruimte geven aan kinderen, jongeren en de mensen die van ze houden, —> nepiofielen (baby’s- JK), pedofielen (kinderen), —> hebefielen (11-14 jaar) en —> ephebefielen (15-19 jaar). Liefde kent geen leeftijd. Wij moeten elkaar steunen in plaats van uitsluiten.’ (Hashtag: #pedopride.)

‘KINDERLOKKER’

Hoewel die flyers in beslag werden genomen door de politie, vindt deze oproep toch enige weerklank. Er zijn zoveel nieuwe gender- en seksidentiteiten die de afgelopen jaren erkenning hebben gekregen – L,H,B,T,Q,I,A,P,+, de stoet wordt steeds langer – is het dan nog wel eerlijk om de pedofielen van dit Omniseksuele Kumbaya uit te sluiten?

De homobeweging  herinnert zich maar al te goed dat ‘kinderlokker’ en homoseksueel lange tijd min of meer synoniem waren, en wijst deze toenadering resoluut af.  Dat is spijtig, schreef ‘onderzoeker gespecialiseerd in gender- en mediastudies’ Linda Duits in het Parool, maar die afwijzing biedt de feministische beweging een ‘uitgelezen kans’ om de pedofiele medemens te omarmen, vindt zij. Alsof zo’n seksuele splintergroep toch te mooi is om te laten liggen.

Maar hoe zit het dan met dat fundamentele ethische probleem van de ongelijkwaardigheid van volwassenen en kinderen? Moet de vrouwenbeweging daar maar overheen stappen? Nee, schreef Duits, pedoseksuelen moet je vervolgen, maar de pedofiel die niet handelt naar zijn hartstocht, verdient inclusie. Dus het onderscheid tussen liefde en seks is toch niet achterhaald?

MANMANMAN

Duits kreeg een lawine van kritiek over zich heen. Vooral van rechts opiniemakend Nederland natuurlijk. Manmanman, wat de —> feminazis nú weer bedacht hebben! Kindermisbruik moet kunnen! Pedofielen die nooit tot actie overgaan? Die bestaan helemaal niet! Elke pedofiel is een pedoseksueel waiting to happen! En trouwens, ook als zij zelf geen seks met minderjarigen hebben en zich behelpen met kinderporno, dan zijn in elk geval medeplichtig aan kindermisbruik.  Had —> regenboogwappie Duits dáár wel eens over nagedacht? En zo gebeurde het dat Linda Duits op de sociale media werd gebrandmerkt als – woord van de week -—> pedoknuffelaar.